torsdag den 3. oktober 2013

Loop Fitness – hvad er det for noget

Lidt om træning og Loop


Fra godt 1 år siden besluttede jeg mig for, at livsstilen med de lange arbejdsdage på kontoret kombineret med en tur til og fa bilen som eneste motion, endelig skulle være en saga blot og kroppen igen skule være i form.

De sidste 2 års tid, havde jeg ikke lavet nogen form for motion overhovedet og vægten var oppe på voldsomme 95 kilo – vel at mærke med en højde på kun 1,76 (mand).

Jeg husker da maven var helt flad og da var vægten desværre kun 75 klo, så udfordringen var – 20 kilo og mere styrke samt bedre helbred generelt.

Loop blev valget


En ven introducerede mig for Loop Fitness, der blev stedet, hvor udfordringen begyndte.

Hos Loop, er der ingen store bodybuilding ”smartass” jern pumpere, ingen totalt fitness guruer eller tøser med silikone bryster og stramt tøj – kun ganske almindelige mennesker, der ønsker at komme i bedre form, så det var klar et sted, hvor jeg følte mig hjemme fra første dag.

Det første jeg bemærkede var, at der var en meget hyggelig atmosfære, hvor flere ældre mødtes i grupper og der var snak ved kaffebordet efter træningen – noget jeg ikke har oplevet i andre fitness centre.

Instruktørerne var meget enlige og høflige – stemningen var generelt langt mere venlig, hyggelig og imødekommen.

Efter en grundig instruktion begyndte jeg med 3 gange om ugen, hvor jeg selv regulerede træningens itensitet efter dagens form.

Selve træningen


Konceptet hos Loop, er anderledes end det jeg tidligere har prøvet og bestemt velegnet til at komme retur i form, efter flere års mangel på motion.

I centrene (samme opstilling i alle centre) finder du forskellige maskiner til opvarmning og en cirkel af 12 forskellige træningsmaskiner.

Efter opvarmningen på ca. 15 minutter, sætter man sig i en af de 12 maskiner og laver øvelser indtil man hører en lille klokke i højtalerne. Når klokken kommer, skifter man til næste maskine.

Typisk kan man nå 12 gentagelser før man skifter.

Metoden betyder, at man holder pulsen høj hele vejen rundt og får alle muskler i kroppen trænet. Det er med andre ord et såkaldt full body program, hvor pulsen holdes høj.

De første mange gange fik jeg kvalme, fordi min kondi var for dårlig til den høje puls og det konstante press.
Efter et par måneder blev det bedre.

Jeg kom hurtigt i bedre form og kiloene begyndte at forsvinde, men da træningen er fill body og der fokuseres på at komme i form, frem for decideret vægttab, var vægttabet ikke stort, men varigt.
Træningen fokuserer på helheden og den langsigtede gavnlige virkning.

Loop egner sig fortrinligt til at genoptræne og komme tilbage efter manglende motion i flere år. Det er en sikker måde at træne på, da det nærmest er umuligt at gøre noget forkert, da alle øvelser laves i maskiner, hvor eneste mulighed for at lave fejl, er at tage for tung vægt på.

Maskinerne er af en type, hvor ens egen kropsvægt løftes på samme tid, med ekstra vægt. Sættes for meget vægt på, kan man dermed ganske enkelt ikke løfte f.eks. sine ben og dermed ikke få skader.

Der er altså minimal mulighed for overtræning og led skader ved systemet og nok også derfor det er blevet yderst populært hos de ældre borgere.

Det helt unikke sociale hos Loop


Centeret jeg trænede i var Loop i Århus V, hvor Lise er indehaver og instruktør.

Jeg har i min unge dage frekventeret mange forskellige typer af fitness centre og aldrig oplevet et så socialt og hyggeligt sted som hos Loop.

Oplevelser som f.eks. en halv tyk pensionist, der lige giver kommentaren ”nu skal jeg lige sætte vægten ned så du også kan klare maskinen efter mig” inden skift til ny maskine i cirklen, eller da vi i samlet flok hjalp med at bære nye skabe ind fra gaden, ja det har jeg aldrig oplevet før og det er bestemt positivt.

Hygiejnen er også på topniveau, altid pinligt rent ligegyldigt hvilket tidspunkt af dagen du ankommer.

Til jul var der juleafslutning med gløgg og æbleskiver og med jævne mellemrum var der ”udfordring” hvor man kunne tilmelde sig et hold, der gav den en ekstra skalle med instruktør (gratis).

Er du ikke fra Århus, kan jeg anbefale hjælp til at komme i gang med effektiv træning hos Joan Lang, der er personlig privat coach i Kbh.

Mor og datter træning


Som noget atypisk så jeg flere mødre og deres døtre eller sønner være sammen om at træne i Loop. De fik en dag ud af træningen og det var tydeligt, at det var en stor fordel både for de helt unge og for forældrene, da de hjalp hinanden med motivationen.
Hos Loop kan de unge poder komme med fra en alder på 14 år, når de ledsages af en forældre.

Der er ingen tvivl om, at det vil blive endnu mere populært, da et vægt problem ofte findes hos flere medlemmer af familien pga forkert kost eller adfærd mht. motion. Her kan flere familiemedlemmer komme i gang på samme tid, hvilket uden tvivl vil være en fordel for resultatet på lang sigt.

Mine varmeste anbefalinger


Loop konceptet kan jeg kun anbefale på det kraftigste til alle, der vil retur i form. Det er billigt, hyggeligt, sikkert og det virker.
Så overvej det, hvis du som jeg skal til at se på formen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar